MENU


 Behandlings typer
     Dobbelt komplet. Anbefales
     Hulrum
     Bund og Skærme
     3 lags special

 Din garanti
    Test og resultater
        Hvilke biler ruster mest
        Uvildig test
        Et PAVA sprøjteskema
        Drypfri rustbeskyttelse
    Levetidsgaranti
    Varevognsgaranti
    Kombination med fabriksgarantier
    Om fabriksgarantier

Om fabriksgarantier
Hvad dækker garantien normalt ?
Fabriksgarantier omfatter normalt garanti mod rustgennemtæring i en given periode, og ikke garanti mod rustdannelse i al almindelighed !!
Enkelte bilmærkers rustgaranti omfatter kun lakerede flader - hvilket bl.a. indebærer at undervognen ikke er omfattet af garantien!

Ruster bilen i garantiperioden?

Ja - med garanti !

Er 10 års garanti mod rust bedre end f.eks. 6 år?

I teorien, JA - men virkeligheden er en anden !! Bilejeren er som regel alt for fikseret på begrebet fabriksgaranti, - tror at den hellige grav er forvaret i garantiperioden, og forsømmer derfor at få bilen efterbehandlet med rustbeskyttelsesmidler.

Da de fleste biler er for dårligt beskyttet fra fabrikkernes side, begynder rustdannelsen så snart bilen udsættes for det fugtige, danske klima. Mange biler når at blive 'pilrådne' inden garantiperioden udløber; og garantien får som regel ingen effekt så længe der ikke er tale om egentlige gennemtæringer.

Hvis 10 års fabriksgaranti betyder at bilejeren venter i 10 år med supplerende rustbeskyttelse, så holder bilerne i kortere tid end hvis efterbehandlingen blev påbegyndt efter 6 år. I en sådan situation er 10 års garanti klart dårligere end f.eks. 6 års garanti! Bilerne holder længst hvis efterbehandlingen mod rust iværksættes mens bilen stadig er ny.

Se afsnittet om rustbeskyttelse med levetidsgaranti !!Se endvidere PAVA-rustbeskyttelse i kombination med fabriksgaranti !! Vi kan ikke udelukke at der er en eller flere bilfabrikker, hvis rustgarantier afviger fra det beskrevne mønster.

Vi kan derfor kun anbefale, at du læser dine garantibetingelser grundigt igennem inden du evt. beslutter dig for at undlade efterbehandling af rustbeskyttelsen.
 
Til top
PDF   Print
Herlev Pava Center Aps Ellekær 5C 2730 Herlev tlf 44 94 77 66 email info@pava-herlev.dk
Rapportér et problem.